לאחר תקופה ארוכה שבה כתבתי בבלוג שלי על אוכל ויאטנמי, עם דגש מיוחד על מרק ה"פו" האהוב עליי, הרגשתי שהגיע הזמן לצאת קצת מבועת וייטנאם ולגעת בראמנים. אמנם כאן בפראג אין המון מסעדות שמציעות ראמן, אבל הפכתי כל אבן כדי להביא לכם את המדריך הזה שהוא המדריך הראשון והמקיף לראמנים בפראג. – שבו תמצאו את הראמנים הטובים ביותר בעיר.
אקדים ואומר שאני בהחלט חושב שהראמנים הטובים ביותר מכילים בשר או עצמות בשר. לשמחתי, הצלחתי למצוא גם מרק ראמן בפראג שמתאים לצמחונים, והאמת? הוא היה מצוין!
מוזמנים לצלול אל עולם הראמן של פראג ולגלות טעמים חדשים ומרגשים! 🍜
תעשו טובה! אני הולך ואוכל בהמון מקומות, צורך המון קלוריות ומשלם המון קרונות שלכם התיירים הפוד'יז יהיה נוח לקחת המלצות. בבקשה! אם לקחתם המלצה תשתפו שלקחתם/ן את ההמלצה מכאן.
נהוראי
אם אתם מחפשים מקום לאכול בו אוכל יפני טעים ומיוחד בפראג, תכירו את מיסקה ראמן.
המסעדה הזו היא פשוט מקום שחובה לעצור בו, במיוחד אם אתם חובבי ראמן או סתם רוצים לנסות משהו חדש ואותנטי.
מיסקה ראמן התחילה מתוך אהבה ענקית לאוכל יפני ולתרבות של יפן. עם הזמן המון מהמקומיים של פראג טוענים שזה הראמן הכי טוב בפראג הקטע של המסעדה זה לשלב את כל הטוב שיש ליפן להציע – טעמים עמוקים, אוכל שמחמם את הלב, ואווירה מזמינה. הצוות שם ממש רציני לגבי מה שהם עושים, והם לגמרי מצליחים להביא את ההרגשה שאתה אוכל ראמן כמו ביפן עצמה.
מה בתפריט? בואו נדבר רגע על האוכל, כי זה מה שבאמת חשוב. הדבר הראשון שתשימו לב אליו זה הראמן. כל קערה כאן מרגישה כמו יצירת אמנות – מרק מושלם, אטריות שעשויות במקום, ותוספות שעושות את כל ההבדל.
כמה מהמנות האהובות עלי:
שיו ראמן: קערה קלילה ומרעננת, עם טעמים עדינים של מלח. לא צריך להיות חובב מושבע של ראמן כדי ליהנות מזה.
טונקוטסו ראמן: המנה הזו כבר למתקדמים – מרק עשיר ומלא בטעמים עמוקים, מבוסס על עצמות חזיר שבושלו שעות.
גרסה צמחונית: כי במיסקה לא שוכחים גם את אלה שמעדיפים לוותר על בשר.
כדורי תמנון מטוגנים טעימים ברמה שתוך כדי כתיבת שורות אלו אני מרייר. (לאוכלי פירות ים).
חוץ מזה, יש להם גם תוספות קטנות ומגניבות כמו גיוזה וסלטים שעושים חשק להזמין עוד ועוד.
מה שעושה את מיסקה ראמן לייחודית זה לא רק האוכל, אלא גם איך שהמקום נראה ומרגיש. המסעדה מעוצבת בסגנון יפני-מודרני, עם תאורה נעימה ואווירה קלילה שכיף לשבת בה, בין אם אתם לבד, בזוג, או עם חברים. האוכל טעים, השירות אחלה, והמחירים ממש הוגנים.
הראמן הבא הוא מסוג המקומות שהם לגמרי ההוכחה למה שאני תמיד אומר: "מסעדות באמת טובות בפראג לא מושכות את העין". כך גם "תקומי", מסעדה מצוינת שאני פשוט עף עליה מכל הבחינות. בין הצוות שדובר אנגלית, התפריט הנוח לבחירה, וכמובן – האוכל שמנצח את הכל.
גילוי נאות! מעולם לא הזמנתי מכאן משלוח; תמיד ישבתי במקום לאכול, וכל פעם ניסיתי משהו חדש. כשהבנתי שהצוות מקסים, החלטתי לשאול אותם אילו מנות אני חייב לנסות, ותמיד קיבלתי המלצות נהדרות.
הקימצ'י, למשל, חזר לשולחן שוב ושוב, עד שהמלצרית אמרה לי בחיוך שהמרק בדרך ושחבל שאשבע מראש. הקשבתי לה והזמנתי גם כדורי תמנון מצוינים – ואז הגיע המרק.
בכל פעם הזמנתי מרק אחר, אבל כאן אכתוב על הפעם האחרונה שבה בחרתי את מרק ה-TanTan. הוא היה חריף במידה, עמוק מאוד בטעמי הבשר שלו, והוגש עם נתחי עוף מטוגנים קריספיים למות וחזיר טחון ארומטי.
חוויה מושלמת של טעמים ואווירה!
אם אתם מחפשים מקום לאכול בו ראמן אמיתי בפראג, כזה שמרגיש כאילו הגעתם ליפן – אתם חייבים להכיר את ראמן קראפט. המסעדה, שנפתחה בינואר 2024, היא לא רק מקום לאכול בו, אלא גם סיפור של תשוקה ענקית ליפן, לאוכל שלה ולתרבות שלה. הסיפור של ראמן קראפט מתחיל עם מילאן טראביק, מייסד המקום. בתור ילד הוא נרשם לחוג קראטה ופגש מורה יפני שהכניס אותו לעולם המדהים של יפן – הסמוראים, התרבות הייחודית ואפילו המטבח. השנים עברו, אבל החלום להקים מקום שיגיש ראמן יפני אמיתי לא עזב אותו. כשמצא את המקום המתאים בלב פראג, מילאן הבין שהגיע הזמן להפוך את החלום למציאות. הוא ידע שהוא לא יכול לעשות את זה לבד, אז הוא פנה למאסטר שוגו, שף ראמן יפני עם ניסיון של שנים. כדי ליצור את הראמן הכי טוב, מילאן וצוות השפים שלו עבדו קשה מאוד, בהדרכת מאסטר שוגו. הם הכינו עשרות גרסאות, תיקנו ושיפרו כל פרט – עד שהראמן הגיע לרמה הכי גבוהה שיש.
למרות האתגרים (ובינינו, היו הרבה), הצוות לא ויתר. בדצמבר 2023 מאסטר שוגו הכריז: "זהו, הראמן שלכם מושלם."
ברגע שתיכנסו למסעדה, תרגישו כאילו נכנסתם לפינה קטנה מיפן. העיצוב פשוט ונעים, השירות עם חיוך, וכל פרט במקום מרגיש כמו חלק מחוויה מתוכננת בקפידה.
שעות פתיחה:
תוך כדי כתיבת הפוסט קיבלתי ערימה של הודעות מחברים, מכרים ושאר פודיז כועסים שלא הבינו איך לא הכנסתי את הראמן הכי טוב בעיניהם. עניתי בכנות: אני אוכל 3 פעמים במסעדה לפני שאני מכניס אותה לאתר, ככה הביקורת תהיה רלוונטית.
ולענייננו, מסעדת טאיקו שיושבת בלב שכונת ז'יז'קוב – השכונה הכי היפסטרית וצעירה בעיר, שמזל הפכה למרכז השני של פראג, עם כמות גדולה מאוד של מסעדות אסייתיות. המסעדה קטנטנה אבל עם אווירה משפחתית ואינטימית.
אני ממש עף על הרעיון שהמסעדה מעודדת אנשים להגיע לבד, לקבל קצת את ה-"אני טיים" שלהם, לשאוב אטריות וליהנות מהאווירה. וכמו שהם ממליצים, באמת עדיף לבוא לרגע של נחת, לשבת על הבר, לקבל את האווירה ולעקוב בשקיקה אחר הצוות שמכין את המנות בדיוק מושלם. תרפיה אמרנו?
אני, כרגיל, בוחר בטונקוטסו ראמן – שהוא כבד משמעותית משאר המנות. בחורף הצ'כי, המרק הזה מנצח את רוב הצירים. לביקור הזה בחרתי בטונקוטסו מיסו, שהיה בעל ארומה אוממית חזקה יותר, אבל הרגיש כאילו מישהו הגזים מעט עם המונוסודיום? לא בטוח.
האטריות בושלו למידה מדויקת, הבשר היה ארומטי ומבושל היטב. אין לי מילים.בהחלט אחד ממרקי הראמן הטובים בפראג! 🍜
בעיניי, יש מקום של כבוד למקום הזה, אפילו שאני לא חושב שהוא הכי טוב בעיר. עם זאת, אפשר בהחלט להגיד שהוא גרם לי לאהוב ראמן. יש פעמים שאני מגלגל בטיקטוק, ויש פעמים שאני מוצא את עצמי גולל שעות ארוכות בוולט במטרה למצוא נשנושים חדשים. לפתע קופצת לי מסעדה עם דירוג מאוד גבוה שמציעה "ראמן". לא נזמין? נזמין! בחרתי סוג אחד שנראה טוב, והוא אכן היה מוצלח מאוד. מאז התחלתי להתמכר ולמצוא את עצמי מזמין לפחות פעם בשבוע. אפילו הזמנתי את הגרסה הצמחונית, שהייתה מצוינת עם העגבניות הצלויות והתירס. לומר שזה הראמן הכי טוב בעיר? קשה לי, אבל הוא בהחלט בין הטובים ביותר כאן. 🍜
פרטי הסניפים לנוחיותכם, למסעדת BON שלושה סניפים במיקומים מרכזיים:
בקרו באחד הסניפים ותנו לעצמכם הזדמנות לגלות את הקסם של יפן בלב פראג.