באתי עם המון ציפיות, זה היה שווה בסוף?
כבר תקופה ארוכה שהשם סאסי פיצה מסתובב בחוצות העיר, בחור איטלקי שהיגר בשנים האחרונות לפראג החליט להפיץ את הבשורה שלו בצורת הפיצה.
התקשרנו להזמין מקומות ולצערנו איחרנו ב5 דק, כשנכנסו אשתו של סאסי (מקוווה אני לא טועה) אומרת לנו שהמקומות נתפסו, היא התנצלה ואמרה שהם מאוד מקפידים על זמנים עקב העומס והתורים הארוכים, לאחר המתנה מורטת עצבים של 20 דק ( אני רעב!) נכנסו והתיישבנו על שולחן מרובע קטנטן עם תפריט של 2 סוגי פיצות. פיצה רגילה ופיצה מקופלת - קלצונה.
כמובן שבאנו בשביל הפיצה הכי טובה בפראג אז הזמנו פיצה! לקחנו מרגריטה שהייתה מעולה ופיצה מרינרה, הלו היא הפיצה הכי טעימה בתבל! רוטב עגבניות מושלם, צלפים, אנשובי, שום וזיתים. הפיצות הגיעו בעשייה מושלמת, קריספיות עדינה ושוליים תפוחים ושרופים (שרוף עליהם), המוצרלה הייתי מוצרלה בופאלה ברמה הגבוהה ביותר, וזו חברים הפיצה הטעימה והאיכותית ביותר בעיני בפראג.
כנסו לוידיאו
אין אחריות אם ראיתם את הסרטון ואתם רעבים.
בין מעברי דירות בקצוות שונים של העיר, עם בגדים חצי מאובקים ובשעה דיי מאוחרת אני קולט מזווית עין תוך כדי נהיגה את מסעדת Dejvicka 34 פתוחה. לשמחתי, המסעדה לא הייתה עמוסה מידיי. לשולחן הזמנו לימונדת תפוז דם ודובדבן (כי נוהגים) ועם בטן טעונת רעב של יום שלם וארוך קצת הסתבכתי עם המבחר הגדול שכלל מגוון בשר, דגים, ריזוטו ופסטה.
השף, תומאש צרני בחור מוכשר ביותר ששומעים עליו תמיד ברחבי הרפובליקה. תומאש ניגש לשולחן ועזר לנו לבחור את המנות שלדעתו הכי נתחבר, מה גם שהמנות דיי גדולות ככה שלקחנו ראשונה ועיקרית לכל אחד ובקושי היה מקום לקינוח. התחלנו עם לחם ופוקצ'ה טרייה בשמן זית כי איך אפשר בלי לחם. תוך כדי הונחו על השולחן טרטר בקר ושוקולד לבן, ומנת חציל מעושנת עם קרם ווסאבי ופטריות שיטאקי. הטרטר היה מעולה אבל אתן רגע דגש לחציל. החציל המעושן שהיה רך אבל לא מושי מידיי, ספג את כל הטעימים של הרוטב וציר הכבישה של הפטריות ולגמרי אפשר להגיד שזו מנת החציל הכי טובה שאכלתי *במסעדות* בפראג, אני מדגיש מסעדות כי אני מכין את החציל הכי טעים. לעיקריות לקחנו מנות מתפריט החורף החדש, שהיה יותר מידי חורפי יחסית למזג האוויר החם שקיבלנו אבל עדיין מנות מעולות. ריזוטו כמהין וקשיו שהיה מעולה וצלעות בקר מעושנות ברוטב סויה, קרם כרובית שרוף וכרובית סגולה.
המנות היו מעולות אבל יותר מהכל, השירות. שירות מהיר, אישי ומדויק שמתאים את עצמו לכל לקוח. אחזור שוב בקרוב
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
האמת שסתם עברתי באותו היום על רחוב יחסית מרכזי בפראג 2, ראיתי תור קטן של אנשים וניחוחות מעולים, מפה לשם הצטרפתי לתור. לקחתי פוקאצ'ה בצל מטוגן שהייתה עשויה לשלימות עם כמות אדירה של בצל מתקתק מלמעלה. האמת שהמקום קצת החזיר אותי לימים שהייתי חי ברומא, ברומא המאפייה ליד הבית הייתה חלק בלתי נפרד בדרך מהבית לעבודה. המריטוצו כאן היה נראה בדיוק כמו שאכלתי ברומא, בצק כמו ענן וקרם פלאפי ומתקתק. יש להם מספר סוגים, תבואו מוקדם ותקבלו מדפים מלאים.
L'Osteria היא מסעדה איטלקית בלב פראג, הממוקמת במגוון סניפים המסעדה ידועה בפיצות הדקות והענקיות שלה, שמגיעות עם אפשרות לתוספות שונות בכל חצי פיצה, לצד פסטות טריות, אנטיפסטי וסלטים מגוונים.האווירה חמה ומזמינה, והעיצוב מתאים למשפחות, זוגות וחברים. המסעדה מציעה גם מנות לצמחונים, טבעונים ולאוכלי מזון ללא גלוטן.
שעות פעילות:
לפרטים והזמנות מראש:לחצו כאן.
בואו ליהנות מחוויה איטלקית אותנטית שתשאיר לכם טעם של עוד!
המסעדה המועדפת עלי בימי הקיץ, ולמה אתם שואלים? בשנים האחרונות גלי החום באירופה הפכו להיות שגרה ומזגנים לצערינו עדיין לא כל כך דבר שבשגרה, כשהיום בהיר והשמש מפנקת אני יותא לכיוון שכונת מאלה סטראנה ושם, ממש על המים יושבת לה המסעדה עם נוף מדהים לתעלות.
אחד הדברים שאני אוהב להזמין זה את הפיצה המיוחד שלהם שמבוססת קמח שעועית ולא קמח חיטה, עם תוספות מגניבות אבל החלק הי כיף זה שזה לא מכביד ואפילו קליל. המקום הוא בעיניי בין המסעדות הטובות בפראג לשבת בשקיעה עם קוקטייל על הנהר, ותזמינו דברים אחרים מאפרול שריץ, חלאס עם זה :)
המסעדה פתוחה מהאביב עד סוף הקיץ
אגב על מסעדת מאנו פראגה שאנחנו אוהבים וממליצים לבקר לא פחות ניתן לקרוא בבלוג המסעדות שלנו