יומן אוכל חלק 1

הקדמה קצרה

כבר תקופה ארוכה שאני עושה את סדרת האוכל והטיולים הקצרה באינסטגרם שלי בשם יומן האוכל שלי בפראג.
זו סדרת אוכל קצרצרה שנבנית לאט לאט עם סרטונים מדליקים בני דקה ועד דקה וחצי של תכנון יום שלם שכולו מורכב מאוכל ובין לבין אטרקצייה מגניבה.
הרעיון התחיל בסיורי האוכל שלנו שאנחנו מעבירים בפראג. אם לא שמעתם עליהם, כדאי שתציצו כאן. האורחים שלי בסיור לא הפסיקו לשאול אותי לאורך השנים אם יש לי מסלול מסודר וימים מלאים. לצערי, הסברתי להם שאני מעדיף לעזור לכל אחד באופן אינדיבידואלי, שיתאים לו אישית ולא יהיה גנרי.
לפני מספר חודשים התחלתי לנסות לעשות את יומן האוכל שלי בפראג, שיתפתח לעוד מקומות כמובן, באינסטגרם. ההצלחה הייתה מסחררת בהחלט. עכשיו החלטתי להפוך את זה ליומן כתוב, שיהיה לכם קל וברור יותר לקרוא אותו ולהבין את הכל בצורה יותר מעמיקה ומסודרת. אם יש לכם שאלות, אתם מוזמנים תמיד להגיב על המאמר ואענה על זה בהקדם האפשרי.
נהוראי


לגרסא המצולמת



יומן אוכל חלק 1

ארוחת בוקר

כשאני קם לבוקר נעים, מזג האוויר טוב והשמש מלטפת לי את הפנים, ואם במקרה אני לא עובד, אני יודע שזה בהחלט יום שאמור להיות מוקדש לאוכל. התקשרתי לשגית לבדוק אם היא בעניין לזלול איתי משהו, וכמובן שהיא הייתה בעניין. שגית, כזכור, עושה את סיורי קולינריה ברובע פטרסקה, שמתמקדים באוכל רחוב וקינוחים.
הגענו למרכז העיר בשעות הבוקר המאוחרות ושמנו וויז לתחנת הרכבת מסריצקה, שעברה שיפוץ מהמם ואמורה להיפתח במלואה בשנים הקרובות עם קו ישיר של רכבת משדה התעופה ואצלב האוול ועד למרכז פראג. 
ממש מאחורי התחנה נמצאת קונדיטוריה או בית קפה או אפילו מסעדה, אם תרצו, של אחת מהשף קונדיטוריות הכי מפורסמות בצ׳כיה, איווטה פאבשובה. איווטה מוכרת בעיקר בזכות בית הקפה המפורסם שלה שנקרא בעבר IF CAFE, ולאחר שינויים בבעלות הפך המקום לבית הקפה IPPA. איווטה, גיבורת הסיפור שלנו, פתחה בשנים האחרונות את הבייבי החדש שלה שנקרא על שמה IVETA FABESOVA.
המקום מהמם בעיצובו, והשמש שחודרת מבעד לחזית הזכוכית בשעות הבוקר מוסיפה אווירה נעימה במיוחד. הויטרינות מלאות במגוון עצום של קינוחים מנקרי עיניים, והריח של המאפים גורם להזיל ריר. (אני עכשיו מרייר רק מהמחשבה על המקום).
הזמנו מספר דברים כדי לדגום כמה שיותר, כמו שרעבים כמונו יודעים לעשות. התחלנו עם ארוחת הבוקר שהייתה פשוט מושלמת, ולחובב מאפים שכמוני, סלסלת הלחמים הענקית שקיבלנו הייתה מטורפת. המגוון היה עצום, גבינות מצוינות, נקניקים כיאה למקום אירופי קלאסי, וכמובן ריבות וחמאה מעולה. אני שתיתי קפה, אך ניתן להזמין גם כוס שמפניה לבוקר של גיבורים.
לקינוח לקחנו קרפ סוזט שרק השם שלו עושה לי צמרמורת. למי שלא מכיר, מדובר בקרפ דקיק עמוס ברוטב תפוזים מקורמלים עם חמאה וליקר עדין שלא משתלט, כשהכול ממולא בקצפת פלאפית ואוורירית. כל זה יצר לנו ביס חלומי. כמובן שהיינו חייבים לטעום גם קינוחים נוספים מהויטרינה. הם היו סבירים בעיניי לעומת כל הטוב שהיה בתפריט. הקינוח בצורת לימון היה נחמד, הפופקורן היה פחות מוצלח בעיניי, אבל זה בהחלט נסלח.

בין לבין: עצירה קצרה


אחרי ארוחת הבוקר, כבר הרגשנו קצת מלאים, אבל מכיוון שהיום היה כולו מוקדש לאוכל, עשינו גיחה למגדל הספרים הכי מפורסם בפראג. הוא נמצא במרחק קצר מכיכר העיר העתיקה ומציג מגדל ספרים שבנוי מכשמונה מאות ספרים ומספר מראות שיוצרות אפקט של אינסוף כשמסתכלים פנימה. בהחלט חוויה מדליקה ומעניינת.
טיפ ממני: תגיעו לשם אחר הצהריים, כך תחסכו את התור העצום של התיירים שמחכים לצלם. ואז, כמו שקורה באירופה לא פעם, מזג האוויר הפכפך, ופתאום התחיל גשם קל עם רוח קרירה. באותו רגע בדיוק חשבתי לעצמי שבא לי מרק. והכי טוב מרק, זה במקום שמתמחה במרקים.

ארוחת צהריים

בשנים האחרונות התחילו להגיע לפראג רוחות של אוכל סיני רענן, אחרי שבמשך שנים המטבח הווייטנאמי שלט בכיפה עם נוכחות עצומה. אני, כחובב אוכל אסייתי מושבע, החלטתי לבדוק את מסעדת MALATONG NO1, שנמצאת ממש דקה הליכה מכיכר ואצלב. כבר מהרחוב האדים והריחות מושכים אותך פנימה.
הקונספט פשוט ומגניב. יש מקרר עצום עם מגוון ענק של דגים, בשרים, פירות ים, ירקות, פטריות ועשבי תיבול. כל אחד לוקח מה שבא לו על מגש ומשלם לפי משקל. המרק עצמו לא כלול במחיר, כי הוא בחינם. השוס הכי גדול בעיניי היה מכונת הפסטה, שמדפיסה בלחיצת כפתור אטריות טריות. הטעם והמרקם שלהן היו מורגשים מאוד במרק.
לאחר מכן, יש עמדות עם קערות ענק בהן תמצאו מגוון רטבים ותוספות שמיועדים להכנת מטבלים למרק. זה משנה לחלוטין את כל הטעמים.
בניתי לעצמי מספר קומבינציות של מטבלים שאשמח לשתף אתכם:
קומבינציה מספר אחת, מבוססת על פריק נאם פלה - מטבל תאילנדי קלאסי. שמתי בקערה קטנה חומץ אורז שחור, צ׳ילי טרי, כוסברה, סוכר ורוטב דגים. ערבוב קצר ופתאום הרגשתי שאני בכלל באסיה ולא בפראג.
קומבינציה שנייה היא משהו שאני לא יודע להגדיר, אבל האהבה שלי לבוטנים הכריעה. חמאת בוטנים, שמן שומשום, רוטב סויה, צ׳ילי, חתיכות בוטנים ובצל מטוגן לפריכות ופצפצת. אם תמצאו לזה שם מגניב, כתבו לי בתגובות.
ולגבי תכולת המרק עצמו, אני אוהב במיוחד את הבקר החריף, כופתאות ביצי סרטן ופטריות שיטאקה שתמיד ג׳וסיות ועמוסות בטעמי אוממי.

ארוחת ערב

כתבתי המון בעבר על המטבח הצ'כי המסורתי, אבל בשנים האחרונות שפים צעירים מנסים לקחת אותו הלאה, להכניס בו חדשנות, דיוק ואופי. מסעדת ALMA עושה בדיוק את זה, והיא גם כוללת אחד מהברים הכי טובים בעיר. המסעדה מתהדרת בשקיפות מלאה לגבי חומרי הגלם. באתר שלהם אפשר לראות מהיכן הגיע כל מרכיב, כולל יצרני היין הטבעי שלקחו חלק חשוב בערב שלנו.
הגענו למסעדה ברכב מהבית, ואחרי כחצי שעה של חיפוש חניה סוף סוף נכנסנו. הצוות היה דובר אנגלית רהוטה וחייכן. שאלו אותנו על העדפת ישיבה ואני כמובן חוכך את ידיי בצורה שובבה ולוחש למלצר בצורה שלא משתמעת לשתי פנים, על הבר!  
ברוב מזלי שהיום בהחלט האיר לי פנים גילנו שמסעדה מתקיימים המון אירועים מיוחדים והפעם זכינו בערב וורמוט מחברה הונגרית שהגיעה לעשות ערב קוקטיילים מיוחדים ואני הודעתי לברמן חגגית: I want everything  הבר חייך וישר הגיש לי איזה קוקטייל שאני לא זוכר את שמו אבל הוא היה מכוסה בפרוסת עגבנייה עם מלח מלדון, הקוקטייל היה סופר מעולה ומאוזן והמנות התחילו לזרום.
חזה ברווז שעובר תהליך המלחה כמו נקניק ומקבל  לאחר הצלייה טעמים מאוד עמוקים אך הבשר הופך להיות רך יותר מהלחם שהוגש לנו בהצלחה, הברווז הוגש עם סלקים צלויים ודמי גלאס.


קיבלנו להתחלה לחם מחמצת מצוין עם שומן מוקצף שהיה במקרם אוורירי במיוחד עם איזה אבקת שקר שאני ממש לא זוכר מה היא הייתה אבל אני זוכר שזו הייתה פתיחה מעולה (חובב לחם אמרתי?). המנות המשיכו לצאת בקצב מעולה ובניהם שיפוד שעשוי ענף ומעליו נתח עסיסי של דג מקומי עם קראסט פריך, הדג היה עסיסי ומתובל בדיוק רב, הסלט גזר המותסס היה גם שיחוק. עוד מנה קצת מאתגרת של קיבה ברוטב גולאש פיקנטי שהזכירה לי תבשיל מרוקאי מתובל מהבית והייתה מעולה במיוחד עם הקטע של החריף שממש קונה אותי. 
לעיקריות קיבלנו חזה ברווז שעובר תהליך המלחה כמו נקניק ומקבל  לאחר הצלייה טעמים מאוד עמוקים אך הבשר הופך להיות רך יותר מהלחם שהוגש לנו בהצלחה, הברווז הוגש עם סלקים צלויים ודמי גלאס. מרינה בת זוגתי לקחה ''סטייק'' פטריית רעמת האריה שידועה במרקם המאוד מיוחד שמזכיר בשר סרטנים,  פירה עם כמהין טריות (ואוו)  ותבשיל שעועית לבנה עם ירקות מותססים – תוספת מקורית בעיניי שלא נתקלתי כמוה בפראג ונהניתי ממנה מאוד.

קינוח לסיום

הקינוח פה חייב פסקה נפרדת. אמאלה. אבאלה. או כל ביטוי שיביע התלהבות אמיתית. זו אמנם קלאסיקה, אבל היא הייתה פשוט מושלמת. גנאש שוקולד עשיר במיוחד עם פצפוצי אגוזים שיצרו קרסט מדויק, ומעליו גלידת ארטישוק ירושלמי עם רוטב קרמל מלוח. אלוהים כמה שרציתי לצרוח באותו רגע מרוב עונג, אבל נזכרתי שאני באירופה. בקיצור, מסעדה מעולה. לכו לשם.
גנאש שוקולד עשיר במיוחד עם פצפוצי אגוזים שיצרו קרסט מדויק, ומעליו גלידת ארטישוק ירושלמי עם רוטב קרמל מלוח



עוד תוכן מהאתר שלנו
המרת כסף בפראג
שתיית מים בפראג - המדריך המקיף
קיר ג'ון לנון
המדריך המקיף ביותר לשופינג בפראג 2025
אתרי חובה בפראג
מדריך המלונות של פראג 2024
קלמנטינום פראג
מדריך השווקים של פראג
מצודת פראג
אטרקציות
ברים ופאבים
מסעדות איטלקיות
מסעדות ישראליות/כשרות
מסעדות בשריות
ארוחות בוקר
מסעדות צ'כיות
מסעדות אסייתיות


חלק ב בקרוב



מילות מפתח: פראג, יומן אוכל, אינסטגרם, אוכל רחוב, קולינריה, סיור קולינרי, קינוחים, מסעדות בפראג, קפה בפראג, שוקולד, גנאש, ברווז, פטריות, מרק אסייתי, אוכל אסייתי, מרקים בפראג, IF CAFE, IPPA, IVETA FABESOVA, MALATONG, אוכל סיני, מטבל תאילנדי, פסטה טרייה, שוקולד מריר, קרמל מלוח, גלידה, קינוח גורמה, מסעדת ALMA, מסעדת שף, סצנת אוכל פראג, אוכל אירופי, מטבח צ׳כי, מטבח מודרני, יין טבעי, סיורים בפראג, חוויות אוכל, המלצות מסעדות, טיול קולינרי, אוכל באירופה, אוכל מתובל, סלט מותסס, דגים מקומיים, ארוחות בוקר, קרפ סזט, ברים בפראג, קוקטיילים, טיפים לטיול, מקומות מומלצים, חוויה קולינרית, אינסוף ספרים, ספריית פראג, המלצות אוכל פראג, גורמה, פיינדיינינג, לחם מחמצת, שומן מוקצף, רוטב גולאש, חזה ברווז, פירה כמהין, קינוחים מקוריים, ארוחה זוגית, מסעדות רומנטיות, חוויות טעם, מדריך אוכל פראג, פטריות שיטאקה, רעמת האריה, מרק אסייתי, פסטה אטריות, מטבח תאילנדי, חוויה אורבנית, אוכל איכותי, המלצות שף, אוכל עונתי, חומרי גלם מקומיים, בישול עילי, אמנות הקולינריה, חופשה בפראג, בוקר בפראג, אוכל למתקדמים בפראג.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.