Svíčková Na Smetaně


כמעט כל צ'כי יספר לכם שהמנה הכי טעימה במטבח הצ'כי זה סביצ'קובה. פירוש המילה יכול להיות "נרות" כי אוכלים את זה ביום שמדליקים בו נרות, כלומר, יום חג. והשם גם מקביל לשם של פילה בקר שהמנה התחילה ממנו.

מתכון לכ 5 מנות

מרכיבים:

לרוטב:


קילו פילה מדומה בקר

150 גרם גזר חתוך לקוביות קטנות

150 גרם שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

150 גרם שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות

1 בצל בינוני חתוך לקוביות

3 כפיות סוכר

16 גרם זרעי חרדל

2 כפות חומץ

60 גרם חמאה

מעט קמח להסמכה

500 מ''ל ציר בקר

250 מ''ל שמנת מתוקה

5 עלי דפנה

5 פלפל אנגלי

מיץ לימון לתיבול

מלח


לכופתאות (קניידליק)


250 גרם לחם חתוך לקוביות 1x1 ס"מ

2 ביצים

200 מ''ל חלב

100 גרם קמח

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

1 כפית פלפל שחור

5 גרם אגוז מוסקט

20 גרם מלח


להגשה:


300 מ''ל שמנת מתוקה מוקצפת

ריבת חמוציות

פרוסות לימון


הכנת הרוטב


מחמים תנור ל-180 מעלות.


בסיר יצוק שמתאים לתנור מטגנים חמאה וירקות על אש קטנה כחצי שעה עד לקירמול .

מוסיפים את זרעי החרדל, עלי דפנה, חומץ, ציר בקר והבשר. מערבבים, מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעה וחצי עד לריכוך. מוציאים את הבשר, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.


בעזרת בלנדר ידני טוחנים את הרוטב ומסננים. מוסיפים שמנת ומערבבים היטב לקבלת רוטב עם מרקם קטיפתי. מתבלים בלימון, סוכר ומלח.


מכינים את הכופתאות: מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבון עד לקבלת קצף לבן ויציב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים בעדינות. מעבירים לניילון נצמד ויוצרים נקניק דחוס ללא אוויר, קושרים בצדדים ומצפים בנייר כסף לאטימות מלאה ומבשלים כ20 דקות. מניחים בצד למנוחה של כ10 דקות, פותחים בזהירות ופורסים עם סכין חדה מאוד.

מסדרים את הבשר על צלחת לצד כופתאות. מוסיפים רוטב, ריבה וקצפת. 


בתיאבון!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.