Bramboračka

סוף יוני, בחוץ 40 מעלות, אני בורח מהשמש לפאב סמוך בכדי לצנן את המוח בספל בירה קרה.
כנכנסתי לפאב הייתי מופתע לראות את רוב האורחים שותים מרק! ואז הבנתי. חום קור קיץ או חורף בצכיה המרק תמיד יבוא בטוב, ובמיוחד כשמדובר ב-בְּרַמְבּוֹרַצְ'קַהּ (Bramboračka) -מרק תפוחי אדמה וירקות שורש שהוא ממש כמו '' מרק סבתא'', מרק שבכל בית יוכן אחרת ותמיד הוא טעים, חם ומחבק. אני בחרתי להכין אותו בדרך הזו.

ספרו לי כאן איך יצא לכם

מרכיבים:
1.5 ליטר ציר ירקות.
5 שיני שום.
בצל בינוני קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות עלי מיורן יבש
3 תפוחי אדמה גדולים חותכים לקוביות של 1.5×1.5 ס"מ
2 גזרים חותכים לקוביות 1.5×1.5 ס"מ
שורש סלרי קטן חתוך לקוביות 1.5×1.5 ס"מ
חופן פטריות יער מיובשות מושרות חצי שעה בכוס וחצי מים, לסנן ולשמור את המים.
2 כפות קמח
2 כפות שמן
מלח
הוראות הכנה:
בסיר מטגנים את הבצל בשמן על אש נמוכה עד שהבצל נעשה שקוף, מוסיפים את הקמח מערבבים היטב.
מוסיפים את שאר הירקות, פטריות, ציר הירקות והמים שנשארו לנו מהפטריות אל תוך הסיר.
מבשלים עם מכסה על אש נמוכה כ40 דקות.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.